facebook

Check de zorgzoekers bij de zorgverzekeraars

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
2 minuten
Computerapple
De KNMT adviseert haar leden om de websites van de zorgverzekeraars te checken op fouten.

Onjuiste vermeldingen

De laatste weken ontvangt de KNMT geregeld opmerkingen over onjuiste vermeldingen op de zorgzoekers/zorgwijzers van zorgverzekeraars. Het gaat dan om tandartsen die worden vermeld als “gecontracteerd”, terwijl ze geen contract hebben afgesloten of om tandartsen, die wel een contract hebben afgesloten maar niet of onjuist worden vermeld op de website van een zorgverzekeraar.

Controleren of contract is afgesloten

U vindt de zorgzoekers over het algemeen op het consumentendeel van de website van de zorgverzekeraar. Het doel van de zorgzoeker is om de verzekerden te informeren of de behandeling plaatsvindt bij een al dan niet gecontracteerde tandarts. De verzekerde kan controleren of zijn tandarts een contract heeft afgesloten. Immers, heeft de patiënt een naturapolis en heeft zijn tandarts geen contract, dan wordt een behandeling uit het basispakket (soms) niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het gaat dan vaak om implantologie en/of prothetische zorg.

Transparantie zorgaanbieders

Overigens willen wij erop wijzen dat u conform de NZa-beleidsregel “transparantie zorgaanbieders” de patiënt dient te informeren of u wel of geen contract heeft met de zorgverzekeraar van de patiënt als dat voor de vergoeding van de behandeling van belang is.

KNMT gaat inventariseren

Indien er op de zorgwijzers onjuiste informatie over u is opgenomen, verzoeken wij u dringend de zorgverzekeraar hiervan per mail op de hoogte stellen. De KNMT vraagt u tevens om deze mail in kopie te sturen naar onze ledenservice. Er wordt dan een inventarisatie gemaakt, waarna zo nodig actie kan worden ondernomen.

zorgverzekeraars
zorgverzekeringen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen