CZ zoekt ‘Gewoon Gaaf’-praktijken

14 juni 2017
Gewoon Gaaf

CZ is op zoek naar tandartspraktijken die werken met de ‘Gewoon Gaaf’-methode. De zorgverzekeraar wil graag zo veel mogelijk van haar verzekerden de optie geven naar een ‘Gewoon Gaaf’-praktijk te gaan.

De zorgverzekeraar wil preventieve mondzorg graag stimuleren, als sleutel naar een gezonde mond en een gezond gebit. Uit een pilot bleek dat de preventieve aanpak werkt: praktijken die werken met ‘Gewoon Gaaf’, de cariëspreventiemethode voor kinderen tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers, doen minder restauratief werk.

Na de succesvolle pilot gaat CZ door met het stimuleren van preventie, en wil ze zo veel mogelijk van haar verzekerden de optie geven naar een ‘Gewoon Gaaf’-praktijk te gaan. Daarom biedt CZ tandartspraktijken een ‘Gewoon Gaaf’-overeenkomst aan.

Tandartspraktijken die een dergelijke overeenkomst sluiten, krijgen een toeslag voor preventieve prestaties. Ook kunnen deze praktijken de controle en poetsinstructie en dergelijke zonder limiet (op indicatie) declareren. Werkt u met ‘Gewoon Gaaf’ en wilt u meer weten over de overeenkomst? Neem dan contact op met auke.de.vries@cz.nl.

Lees meer over:

0 reacties op CZ zoekt ‘Gewoon Gaaf’-praktijken