Dag van het Tandvlees: doet u mee op 16 mei?

12 februari 2019

Op donderdag 16 mei organiseert de NVvP de Dag van het Tandvlees. Parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken kunnen zich deze dag openstellen voor een gratis screening van het tandvlees - via DPSI-screening - en patiënten informatie geven over gingivitis en parodontitis. 

Patiënten bewust maken en voorlichten

Tijdens de screening worden de pockets van de patiënt gemeten en krijgen zij voorlichting en uitleg over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening. Doel van de Dag van het Tandvlees is dat Nederlanders meer bekend worden met parodontitis en dat mensen zich meer bewust worden van het belang van een gezonde mond.

Wat vindt u van dit initiatief?

Helpt een initiatief als de Dag van het Tandvlees om patiënten het belang van gezond tandvlees in te laten zien? Stem in de poll!

Promotiemateriaal en informatie voor in de praktijk beschikbaar

Praktijken kunnen zelf bepalen op welk moment van de dag zij een spreekuur willen houden en hoe lang dit duurt. Ter ondersteuning ontvangen zij promotiemateriaal en informatie om aan patiënten mee te geven. De website van de NVvP geeft per praktijk het tijdstip van het spreekuur en de gegevens van de betreffende praktijk aan.

Strategische screening in de Mobiele Praktijk van Defensie

Naast de screenings die praktijken kunnen houden, stelt Defensie de Mobiele Tandheelkundige Praktijk beschikbaar op de Dag van het Tandvlees. Deze bus wordt op 16 mei op een strategische locatie in Nederland geplaatst, zodat langslopend publiek de bus in kan voor informatie en een screening van het tandvlees. 

Vorig jaar was tandvleesscreening op het Binnenhof in Den Haag. De KNMT bracht een bezoekje.

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.


Doet uw praktijk mee dit jaar?

Meld uw praktijk aan voor de Dag van het Tandvlees.

Total votes: 8
Lees meer over: parodontitis

0 reacties op Dag van het Tandvlees: doet u mee op 16 mei?