facebook

De Mond Niet Vergeten: schrijf u in voor de nieuwsbrief

Profile picture for user Franc
Franc
van der
Vlugt
1 minuut
Mond oudere
Met het project ‘De mond niet vergeten!’ wil de gelijknamige stichting – met als deelnemers V&VN, KNMT, NVM-mondhygiënisten, ONT en ANT – zorgen voor een adequate mondzorg voor alle thuiswonende, kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen. Dat gebeurt onder meer door scholing en begeleiding van thuisorganisaties en huisartsenpraktijken, via voorlichtings- en scholingsmaterialen en het screenings- en verwijsinstrument.

Een van de initiatieven om tandartsen op de hoogte te houden van de vorderingen van het project is een digitale nieuwsbrief. Belangrijk, want bijna iedere tandarts heeft in zijn praktijk kwetsbare ouderen die sluipenderwijs het vermogen verliezen om hun mond goed te verzorgen en door toenemende beperkingen uit het zicht van de tandarts verdwijnen.

Deze kwetsbare ouderen zijn soms nog wel in beeld bij mantelzorgers, thuiszorgmedewerkers, huisartsen, casemanagers en andere professionele begeleiders. Zij zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de risico’s van slechte mondhygiëne en kunnen zich geremd voelen t.a.v. het bieden van hulp bij de mondverzorging van de ouderen. Daarom is de nieuwsbrief ook op hen gericht.

In de oktober-nieuwsbrief staan de laatste ontwikkelingen en alles wat te maken heeft met het verbeteren van de mondgezondheid van kwetsbare ouderen. Blijf bij en schrijf je vandaag nog in

ouderen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen