De Mond Niet Vergeten: schrijf u in voor de nieuwsbrief

29 oktober 2018
Houd de oudere mond gezond

Met het project ‘De mond niet vergeten!’ wil de gelijknamige stichting – met als deelnemers V&VN, KNMT, NVM-mondhygiënisten, ONT en ANT – zorgen voor een adequate mondzorg voor alle thuiswonende, kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen. Dat gebeurt onder meer door scholing en begeleiding van thuisorganisaties en huisartsenpraktijken, via voorlichtings- en scholingsmaterialen en het screenings- en verwijsinstrument.

Een van de initiatieven om tandartsen op de hoogte te houden van de vorderingen van het project is een digitale nieuwsbrief. Belangrijk, want bijna iedere tandarts heeft in zijn praktijk kwetsbare ouderen die sluipenderwijs het vermogen verliezen om hun mond goed te verzorgen en door toenemende beperkingen uit het zicht van de tandarts verdwijnen.

Deze kwetsbare ouderen zijn soms nog wel in beeld bij mantelzorgers, thuiszorgmedewerkers, huisartsen, casemanagers en andere professionele begeleiders. Zij zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de risico’s van slechte mondhygiëne en kunnen zich geremd voelen t.a.v. het bieden van hulp bij de mondverzorging van de ouderen. Daarom is de nieuwsbrief ook op hen gericht.

In de oktober-nieuwsbrief staan de laatste ontwikkelingen en alles wat te maken heeft met het verbeteren van de mondgezondheid van kwetsbare ouderen. Blijf bij en schrijf je vandaag nog in

Lees meer over: ouderen

0 reacties op De Mond Niet Vergeten: schrijf u in voor de nieuwsbrief