facebook

“De statistische analyse was lastig”

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Sanne en Guido
Sanne Korsten (22) en Guido Kielenstijn (22), studenten tandheelkunde aan het Radboudumc, verdiepten zich voor hun scriptie in het nauwkeuriger overbrengen van op CBCT-beelden geplande implantaatposities. Omdat ze weinig kennis van implantologie hadden, was dat soms nog best lastig.
Het onderzoek van Sanne Korsten en Guido Kielenstijn naar het nauwkeuriger overbrengen van op CBCT-beelden geplande implantaatposities naar de patiënt ​won de tweede prijs bij de NT-GSK Bachelorscriptie Award 2019. Het onderzoek is gedaan in Nijmegen en werd begeleid door Gert Meijer. Dat ze samen hun bachelorscriptie zouden schrijven, was geen verrassing. In het eerste studiejaar reisden ze dagelijks samen met de trein vanuit het zuiden naar de opleiding tandheelkunde in Nijmegen. “Zo leerden we elkaar goed kennen en wisten we van elkaar dat we serieus kunnen werken”, aldus Korsten. De onderwerpkeuze ‘implantaten’ voor hun onderzoek en scriptie heeft te maken met beider interesse hiervoor; Sanne omdat ze zelf een fronttandimplantaat heeft en Guido omdat hij plannen heeft om later tandarts-implantoloog te worden.

Weinig theorie over implantologie

Het begin van hun onderzoek vonden ze moeilijk, omdat ze niet genoeg wisten van de implantologie. “In onze bachelor hadden we nog maar weinig theorie hadden gehad over implantologie, dus we moesten eerst het nodige hierover uitzoeken”, zegt Guido. Omdat ze in het begin goede ondersteuning kregen van hun begeleiders, verliep de fase van het daadwerkelijke onderzoek daarna veel beter. Het lastigste onderdeel was de statistische analyse van de data. “Dat was het grootste probleem, waarvoor we veel zelf  moesten zien uit te vinden”, beamen beiden. 

Lees de scriptie van Guido en Sanne

Praktisch bezig aan de behandelstoel

Hoewel ze het onderzoek als heel leuk en leerzaam hebben ervaren, hebben ze niet de ambitie om er hun verdere carrière mee in te vullen. Liever zijn ze praktisch bezig aan de behandelstoel. Na hun afstuderen willen ze beiden eerst een aantal jaren ervaring opdoen als algemeen practicus. Daarna wil Sanne zich misschien differentiëren als endodontoloog. Guido heeft een sterke interesse in de implantologie. “Dat trekt me nu het meest.”
 

 

 

KNMT-GSK Bachelorscriptie Award

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen