facebook

Declaraties zonder vlakcodering tot 1 april geaccepteerd

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Shutterstock 610415297
De controle door zorgverzekeraars op vlakcodering bij vullingen bij elektronische declaraties is tot 1 april stopgezet. Tot die datum is er sprake van een overgangsregeling. Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) recent bevestigd. 

De verplichte vlakcodering vanaf 1 januari leverde problemen op

Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om bij het elektronisch declareren van vullingen ook de vlakken van het element te vermelden. De NZa heeft dit als declaratievoorschrift opgenomen in de Regeling Mondzorg, waarin ook een lijst staat met de prestaties waarbij vlakvermelding verplicht is. De invoering van de vermelding bleek softwarematig de nodige problemen op te leveren.

Softwareleveranciers krijgen tijd om hun systeem op orde te krijgen

Onlangs kaartte de KNMT het probleem aan bij ZN na melding van enkele KNMT-leden dat declaraties waarop de vlakcodering niet (goed) stond vermeld, door een of meerdere zorgverzekeraars werden afgewezen. Oorzaak is dat nog niet alle softwareleveranciers hun systeem (goed) hadden aangepast conform de Vektis Externe Integratie. Zij krijgen nu tot 1 april de tijd om hun software op orde te brengen.

Mogelijke overgangsregeling declaraties met vlakcodering

tarieven

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen