Deze maand bij het NT: ‘10 tips voor slimme 10ers’

23 mei 2018

De KNMT biedt haar leden bij het Nederlands Tandartsenblad van mei het boekje ’10 Tips voor slimme 10ers: mondgezondheid in de puberTIJD’ aan. Een interessant boekje om in de wachtkamer te leggen, zodat uw puber-patiënten op een leuke manier feitjes leren over het gebit.

Het boekje - gemaakt door Ira van Eelen, initiatiefnemer van Toothcamp –  laat op kleurrijke wijze zien dat er voor tieners die naar de middelbare school gaan allerlei verleidingen op de loer liggen. Het bevat tips hoe ze hun gebit en mond gezond kunnen houden. Het boekje is op de mondzorgbeurs Dental Expo gelanceerd door Toothcamp en de KNMT, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Toothcamp. Tandartsen kunnen het gebruiken bij het voorlichten van pubers en tieners over hun gebit.

Blader door het boekje

Lees ook het artikel in het NT waarin tandarts Mahsa Rezaei in gesprek gaat met vijf 11-jarigen over het gebit, hun poetsrituelen en over gezonde eet- en drinkgewoonten. Wat weten ze er al van af? Welke producten kunnen weinig kwaad en welke kun je beter laten staan? Wat is de invloed van de puberteit op het gebit? En waarom is suiker eigenlijk zo slecht voor onze tanden? Benieuwd hoe goed de pubers op de hoogte zijn? 

Bekijk ook het item uit het NOS Jeugdjournaal: 'Tandartsen: pubers hebben vaak slechte gebitten'

Total votes: 63
Lees meer over:

0 reacties op Deze maand bij het NT: ‘10 tips voor slimme 10ers’