facebook

Deze zomer uitspraak over Buma/Stemra-inning tandartspraktijk verwacht

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Auteursrecht
Buma moet stoppen met het innen van vergoedingen voor het afspelen van achtergrondmuziek in de tandartspraktijk. Deze eis van de KNMT tegen auteursrechtenorganisatie Buma werd op 13 mei behandeld in een zitting bij de Rechtbank Amsterdam. Deze zomer wordt een uitspraak verwacht.

Regeling tussen KNMT en Buma niet gelukt

Al langere tijd is het een doorn in het oog van de KNMT dat tandartspraktijken auteursrechtenorganisatie Buma moeten betalen voor het afspelen van achtergrondmuziek in de praktijk, omdat het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat dit geen “mededeling aan het publiek” is en er daarom geen vergoeding betaald hoeft te worden. KNMT en Buma hebben geprobeerd een regeling te treffen, maar dat is niet gelukt.

Vorig jaar juni procedure gestart

Vorig jaar juni startte de KNMT daarom een procedure tegen de auteursrechtenorganisatie om het innen van vergoedingen bij tandartsen stop te zetten. De zitting op 13 mei jongstleden bij de Rechtbank Amsterdam is onderdeel van deze procedure. Het wachten is nu op de uitspraak, die komende maanden wordt verwacht.

Zie ook: Buma-factuur onder protest betalen

Buma/Stemra
Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA)
nabuurrechten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen