Deze zomer uitspraak over Buma/Stemra-inning tandartspraktijk verwacht

21 mei 2019

Buma moet stoppen met het innen van vergoedingen voor het afspelen van achtergrondmuziek in de tandartspraktijk. Deze eis van de KNMT tegen auteursrechtenorganisatie Buma werd op 13 mei behandeld in een zitting bij de Rechtbank Amsterdam. Deze zomer wordt een uitspraak verwacht.

Regeling tussen KNMT en Buma niet gelukt

Al langere tijd is het een doorn in het oog van de KNMT dat tandartspraktijken auteursrechtenorganisatie Buma moeten betalen voor het afspelen van achtergrondmuziek in de praktijk, omdat het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat dit geen “mededeling aan het publiek” is en er daarom geen vergoeding betaald hoeft te worden. KNMT en Buma hebben geprobeerd een regeling te treffen, maar dat is niet gelukt.

Vorig jaar juni procedure gestart

Vorig jaar juni startte de KNMT daarom een procedure tegen de auteursrechtenorganisatie om het innen van vergoedingen bij tandartsen stop te zetten. De zitting op 13 mei jongstleden bij de Rechtbank Amsterdam is onderdeel van deze procedure. Het wachten is nu op de uitspraak, die komende maanden wordt verwacht.

Zie ook: Buma-factuur onder protest betalen

Total votes: 1
Lees meer over: Buma/Stemra

0 reacties op Deze zomer uitspraak over Buma/Stemra-inning tandartspraktijk verwacht