facebook

Diploma tandheelkunde uit Letland niet automatisch erkend

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Diplom
Ben je uitgeloot voor een studie tandheelkunde en ga je tandheelkunde studeren in het buitenland? Let dan goed op waar je gaat studeren en wat je diploma in Nederland waard is na je studie. De KNMT heeft signalen opgevangen dat een in Letland behaald diploma tandheelkunde niet automatisch erkend wordt in Nederland.

Dat betekent dat rechtstreekse inschrijving in het BIG-register niet mogelijk is en je daarmee dus direct niet aan de slag kunt gaan als zelfstandig werkend tandarts in Nederland.

De reden daarvan is dat aan buitenlandse studenten een ander soort diploma wordt afgegeven dan aan een Letse student. En dat diploma komt niet voor op de lijst met diploma’s die op grond van Europese regelgeving automatisch erkend worden. Als gevolg hiervan moet je een extra procedure volgen voor BIG-registratie.

De bewuste opleiding is de vijfjarige, Engelstalige opleiding tot tandarts aan de Riga Stradins University (RSU) in de Letse hoofdstad.

opleidingen
studenten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen