Doet u wat extra’s voor mondzorg van kinderen van 0 tot 4 jaar?

08 april 2019

Het project ‘Meet Mondgezondheid Kind' (MeMo Kind), een initiatief van Hogeschool Utrecht en ACTA dat onder meer wordt ondersteund door de KNMT, brengt alle initiatieven om de mondgezondheid van kinderen van 0 tot 4 jaar te verbeteren in kaart. Tandartsen en andere mondzorgprofessionals worden opgeroepen hun 'best practices' uit de praktijk online te melden.

De werkgroep wil zoveel mogelijk initiatieven in beeld krijgen. Daarna wordt er een meetinstrument ontwikkeld om mondzorgprofessionals te helpen hun interventies te evalueren op effectiviteit. Hiervoor heeft de werkgroep de input nodig van tandartsen en andere mondzorgprofessionals.

Welke initiatieven voor jonge kinderen onderneemt u?

MeMo Kind wil graag weten welke initiatieven tandartsen ondernemen. Denk aan acties als ‘Houd je mond gezond’, ‘GigaGaaf’,  ‘Gewoon Gaaf’ en ‘Gezonde Peutermonden’, maar ook initiatieven die nog niet landelijk bekend zijn. Heeft u bijvoorbeeld aparte protocollen ontwikkeld, gebruikt u bepaalde posters of folders in uw praktijk? Of hebt u activiteiten buiten de praktijk opgezet, zoals voorlichting geven op een consultatiebureau of een kinderopvang? Elk initiatief telt, zolang het gericht is op de mondgezondheid van kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Vul de vragenlijst in

Via een online enquête kunt u uw initiatief voor de mondgezondheid van jonge kinderen delen. Op basis van uw gegevens krijgt de werkgroep beter zicht op de extra preventieve inzet van mondzorgverleners van jonge kinderen.

Lees meer over: kinderen

0 reacties op Doet u wat extra’s voor mondzorg van kinderen van 0 tot 4 jaar?