Download poster ‘Snoep & Fris de schoolkantine uit!’

11 september 2018

Om aandacht te vragen voor de Toothcamp-petitie ‘Snoep & Fris de schoolkantine uit’ kunt u de actieposter ophangen in uw mondzorgpraktijk. Deze is hieronder te downloaden.

Eind augustus startte de stichting Toothcamp een petitie waarin ze de Nederlandse regering oproept zich in zetten om de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines te verbieden. De petitie is inmiddels al bijna achthonderd keer ondertekend.

Downloaden

Om bezoekers en medewerkers van uw mondzorgpraktijk te attenderen op de petitie, kunt u de petitieposter in de wachtkamer hangen of op het beeldscherm in de praktijk laten zien. Hiervoor kunt u gebruik maken van onderstaande pdf’s of de powerpoint-slides, die u hier kunt downloaden. In de poster met het tekstvak kunt u het logo van uw eigen praktijk plaatsen.

Poster met tekstvak

Poster zonder tekstvak

Powerpoint-slide

Online petitie

Toothcamp is de petitie aan het begin van het schooljaar gestart omdat ze constateert dat er tieners zijn die kampen met serieuze mondproblemen, zoals gaatjes, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Dit kan leiden tot blijvende schade aan het gebit, met mogelijke gevolgen voor de algehele gezondheid. Scholen hebben een voorbeeldfunctie en kunnen door te stoppen met de verkoop van snoep en frisdrank bijdragen aan een gezonde tienermond, zo staat beschreven in de petitie.

De mondzorgkoepels KNMT, ANT en NVM ondersteunen de petitie. Wilt u de petitie ondertekenen, dan kan dit via www.stopsnoepenfris.petities.nl

De petitie wordt in het najaar aangeboden aan een bewindspersoon van VWS.

Toothcamp

De stichting Toothcamp zet zich in voor een goede mondgezondheid van (pre)pubers.

Total votes: 9
Lees meer over:

0 reacties op Download poster ‘Snoep & Fris de schoolkantine uit!’