facebook

Een collega-tandarts in de behandelstoel? Deze 5 tips kunnen helpen

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Tandarts
Wat moet je als tandarts doen als je een patiënt in de behandelstoel krijgt die ook tandarts is? Ga je anders met een collega om dan met ‘gewone’ patiënten? Wij geven 5 tips bij het behandelen van collega-tandartsen. 

1. Wees open richting de collega als patiënt

Het kan lastig kan zijn een collega te behandelen. Daarom is het belangrijk open te zijn en de behandeling vanuit de positie van zowel patiënt als tandarts te bespreken. Een vakgenoot weet net zoveel of soms zelfs meer. Daarmee is de balans arts - patiënt in een andere verhouding dan wanneer je een patiënt in de stoel hebt die van toeten nog blazen weet.   

2. Neem de tijd 

Het is belangrijk om verwachtingen, wensen en behoeftes te delen en de neuzen dezelfde kant op te hebben voordat je de behandeling start. Plan hiervoor wat meer tijd dan wanneer je voor een reguliere patiënt zou doen. Bovendien wil je bij een collega toch een goede indruk maken.  

3. Spar over de beste methode

Jullie zijn collega’s, dus bij vragen of twijfels kun je ook sparren over wat de beste methode voor een behandeling kan zijn. Het kan zijn dat de collega in de stoel dingen net anders doet, zo kun je van elkaar leren.  

4. Wijk niet af van je normale kwaliteit

Weet van jezelf dat je goede kwaliteit levert en dat je daar geen concessies aan doet. Wijk niet af van de kwaliteit die je normaal gesproken neerzet.  

5. Wees duidelijk over de voor- en nadelen van een behandeling

Misschien moet je bij collega-tandartsen nog wel duidelijker zijn over de voor- en nadelen van een behandeling dan bij een reguliere patiënt, omdat je elkaar blijft tegenkomen in je werk. En je wilt natuurlijk absoluut niet dat het misgaat en dat die collega dat vervolgens op borrels en congressen rondbazuint …   Lees het hele artikel in het NT  

Recent nieuws

Coronavirus
79 minuten

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen