Factuur van BUMA onder protest betalen

18 januari 2019

Veel KNMT-leden hebben een rekening van BUMA ontvangen voor het afspelen van achtergrondmuziek in de tandartspraktijk. Er kan verwarring over de brief van BUMA bestaan omdat daarop ook het logo van SENA staat. Kijk dus goed wat er op de factuur staat, adviseert de KNMT. 

SENA en BUMA innen voor verschillende rechthebbenden 

SENA en BUMA zijn verschillende organisaties. Met betrekking tot dezelfde muzieknummers int SENA de vergoeding voor de uitvoerenden en producenten en BUMA de vergoeding voor de componisten en tekstschrijvers.

KNMT vindt vergoeding leden aan BUMA niet terecht 

Met SENA is overeengekomen dat er geen vergoeding betaald hoeft te worden. De brief van BUMA heeft daar geen betrekking op, maar betreft de vergoeding voor de componisten en tekstschrijvers. De KNMT vindt dat haar leden ook geen vergoeding aan BUMA verschuldigd zijn en is hierover een procedure tegen BUMA gestart. 

Factuur BUMA onder protest betalen in afwachting van uitspraak 

Zolang er geen rechterlijke uitspraak is adviseert de KNMT haar leden om hun jaarlijkse factuur van BUMA onder protest te betalen. Daartoe kan bij betaling van de factuur aangegeven worden: “Betaling onder protest en voorbehoud van rechten. Algemene Voorwaarden worden verworpen.” Leden die nu voor het eerst een factuur ontvangen, adviseert de KNMT niet te betalen. De KNMT verzoekt deze praktijken contact op te nemen met de Ledenservice.  

Total votes: 5
Lees meer over: Buma/Stemra

0 reacties op Factuur van BUMA onder protest betalen