facebook

Folder mondzorg voor statushouder

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Handen diversiteit migranten
Voor mondzorgprofessionals die te maken krijgen met statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – is recentelijk de digitale folder ‘Mondzorg’ voor statushouders ontwikkeld.

De folder kan gebruikt worden bij het geven van voorlichting over mondzorg aan statushouders. Er staat informatie in over tandenpoetsen, een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist en de kosten daarvan. Professionals kunnen de folder ook meegeven aan de statushouder. De te downloaden folders zijn rijkelijk voorzien van illustraties en beschikbaar in eenvoudig Nederlands. Ook zijn ze vertaald naar het Engels, Tigrinya  (Ethiopië) en Arabisch. 

Samenwerking met KNMT

De folder Mondzorg is ontwikkeld door GGD GHOR Nederland en Pharos binnen het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met professionals vanuit de GGD, KNMT en NVM  in de Vakgroep Collectieve Tandheelkundige Preventie, Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders en statushouders zelf.

Downloaden

De folders zijn hier te downloaden.

Zie ook https://www.knmt.nl/uwpatient 

 

asielzoekers
vluchtelingen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen