Geef het aantal stoelen in uw praktijk door voor de KNMT Klachtenservice

16 maart 2017
Aantal stoelen in de praktijk - ruimte met 4 stoelen

De KNMT-Klachtenservice kost € 40,00 per behandelstoel. De eerste stoel krijgt u van de KNMT. Daarvoor moeten wij weten hoeveel stoelen u in de praktijk heeft. Daarom horen wij graag het aantal stoelen per praktijk.

Als u bent aangesloten bij de KNMT-klachtenservice kunt u rekenen op de inzet van onze klachtenfunctionarissen bij het snel oplossen van een klacht. Daarnaast kunt u gebruik maken van de onafhankelijke Geschilleninstantie Mondzorg. Een eventueel geschil tussen u en de patiënt wordt zo niet alleen juridisch beoordeeld, maar ook door deskundige collega’s.

Klachtenregeling voor de praktijk

Praktijkhouders zijn verplicht om een klachtenregeling te hebben, namelijk voor hun praktijk. Die regelt de klacht- en geschillenafhandeling voor het hele team. Bent u als praktijkhouder aangesloten bij de KNMT-Klachtenservice, dan betaalt u hiervoor een bijdrage van € 40,00 per behandelstoel. De eerste stoel krijgt u van van de KNMT. Daarvoor is het wel nodig dat wij weten hoeveel stoelen u in de praktijk heeft. We vragen om het aantal stoelen aan ons door te geven.

Geef het aantal behandelstoelen door

Maakt u geen gebruik (meer) van de KNMT-Klachtenservice voor uw praktijk? Dan horen we dat ook graag van u. Dit kunt u in hetzelfde formulier aangeven.

Lees meer over verschillende situaties en aantal stoelen

ZZP’ers regelen zelf hun eigen klachtenregeling

Zelfstandige zorgverleners, dat zijn de collega’s die werken via een overeenkomst van opdracht, moeten zelf zorgen voor een eigen klachten- en geschillenregeling. Dit kunnen zij regelen door lid te worden van de KNMT. Ze profiteren dan meteen van alle andere voordelen van het KNMT-lidmaatschap.

Informeer uw patiënten

Naast het regelen van een klachtenservice is het belangrijk dat uw patiënten weten waar ze terecht kunnen als ze niet tevreden zijn. De belangrijkste informatieplekken zijn uw wachtkamer en uw praktijkwebsite. We hebben daarom wachtkamerslides gemaakt en voor de praktijkwebsite is een tekst beschikbaar. Als u de KNMT-praktijkwebsite heeft, dan komt de nieuwe tekst automatisch online. Binnenkort ontvangt u ook een set informatiekaartjes voor de patiënt.

We hopen u met onze dienstverlening zo goed mogelijk te ondersteunen, maar staan altijd open voor opmerkingen. Bel gerust onze Ledenservice: 030 – 607 63 80.

Lees meer over: klachtenservice

1 reactie op Geef het aantal stoelen in uw praktijk door voor de KNMT Klachtenservice