Gezocht: student Tandheelkunde met briljant idee

25 juli 2016

Kent u een student Tandheelkunde die overloopt van de goede ideeën? Stuur dan snel onze inschrijflink door. (De uiterste inzendtermijn was 1 augustus. Er kan nu dus niet meer worden meegedaan.)

Van een app die gaatjes bij kinderen helpt voorkomen tot samenvattingskaarten voor richtlijnen in de praktijk: er zijn al veel mooie winnaars geweest bij de jaarlijkse Hokwerda Award.

Prijzen

De winnaar krijgt € 1.000 en hulp om het idee uit te voeren. De nummer twee van de wedstrijd wordt beloond met €500. Wat moet daarvoor worden gedaan? Iets bedenken waardoor de tandarts zijn werk nóg beter kan doen. Het ontwerp of idee moet wel met minimaal een van de volgende terreinen te maken hebben: kwaliteit, veiligheid, gezonde werkwijze of ergonomie binnen de tandheelkunde. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijsuitreiking is tijdens het KNMT Studentencongres in Utrecht op vrijdag 7 oktober.

Initiatiefnemers

De Hokwerda Award is een initiatief van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de tandheelkundige groothandelsvereniging VGT. De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de arbeidsomstandigheden en de beroepsuitoefening in de dagelijkse praktijkvoering verder verbeteren en zo bijdragen aan het welzijn en gezondheid van de beroepsbeoefenaren in de mondzorg.

De website van de Hokwerda Award

Bekijk een filmpje over de Jong Verstand App van Nynke Tjeerdsma, de winnares van 2015:

 

0 reacties op Gezocht: student Tandheelkunde met briljant idee