facebook

Gezocht: tandarts-mentoren voor tandarts-vluchtelingen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Uaf
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is op zoek naar tandarts-mentoren die gevluchte tandartsen willen helpen en ondersteunen tijdens hun assessmentprocedure om in Nederland hun beroep weer uit te kunnen oefenen.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF begeleidt hoger opgeleide vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten, zodat zij een nieuw bestaan op kunnen bouwen en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Tandartsen die gevlucht zijn, moeten in Nederland een assessmentprocedure doorlopen om weer aan de slag te kunnen als tandarts.  Het UAF adviseert en begeleidt hierbij. Uit ervaring is bekend dat mentoring een waardevolle aanvulling vormt op deze begeleiding.

Nederlandse tandartsen kunnen ondersteunen, door bijvoorbeeld patiëntgesprekken te oefenen of te helpen met het invullen van formulieren voor de BIG-registratie. De tijdsinvestering van een mentor is ongeveer twee keer anderhalf uur per maand.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Rachel Moolenaar, coördinator mentoringprogramma’s van het UAF, via r.moolenaar@uaf.nl.

Tandarts Geert van der Zand uit Tilburg vertelt over zijn ervaringen als tandarts-mentor.

 

 

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen