facebook

Gezocht: tandartsen die betrokken zijn bij het nieuwkomersonderzoek van vluchtelingenkinderen

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
1 minuut
Vluchteling kind
De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft de conceptrichtlijn Medisch en psychosociaal nieuwkomersonderzoek vluchtelingenkinderen ontwikkeld en biedt deze nu ter commentaar aan. In deze richtlijn is ook aandacht voor de mondgezondheid van de doelgroep.

De commentaartermijn is inmiddels verstreken.

De conceptrichtlijn is er op gericht de gezondheid van vluchtelingenkinderen te verbeteren door preventie en vroegsignalering.

Commentaar geven op de conceptrichtlijn

Tandartsen die betrokken zijn bij het nieuwkomersonderzoek van vluchtelingenkinderen konden tot 2 september commentaar geven op de conceptrichlijn. De KNMT biedt de commentaren aan bij de NVK.

Vervolgtraject na de commentaarronde

De werkgroep die de conceptrichtlijn ontwikkeld heeft, bestaat uit afgevaardigden van meerdere (wetenschappelijke) verenigingen en organisaties. Tandarts-pedodontoloog Puck van Meurs neemt namens de KNMT deel aan dit traject. De werkgroep zal de ontvangen commentaren verwerken in een definitieve versie van de richtlijn waarna de autorisatiefase start.

richtlijnen
vluchtelingen
vroegsignalering

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen