facebook

Gezonde Peutermonden wint publieksprijs RAAK Award 2021

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Vader en kind
Het onderzoeksproject Gezonde Peutermonden heeft de publieksprijs gewonnen bij de RAAK-awards 2021. De RAAK-awards worden jaarlijks toegekend aan het beste praktijkgerichte onderzoek van Nederland. Het project met mondzorgcoaches die ouders op het consultatiebureau mondzorgadvies geven strijkt naast de eer een geldbedrag van €2.500,- op.

Het prijzengeld willen de onderzoekers steken in een webinar en een nascholingsprogramma voor (mond)zorgprofessionals.

Alle winnaars van de RAAK-awards 2021

Watch Gezonde Peutermonden, HU - genomineerd RAAK-award 2021 on YouTube.

Mondzorgcoach op 9 consultatiebureaus in Nederland

 

Gezonde peutermonden

Gezonde Peutermonden is een onderzoeksproject van de Hogeschool Utrecht in samenwerking met lokale mondzorgpraktijken, de GGD, gemeenten, ACTA en onderzoekers van de KNMT.

Met Gezonde Peutermonden wordt door de onderzoekers ingezet op een nieuwe manier om gaatjes bij peuters terug te dringen. Op 9 consultatiebureaus in Nederland voorziet een mondzorgcoach ouders van baby’s en peuters vanaf de doorbraak van de eerste melktand van preventieve mondzorgadviezen op maat.

Gezond mond- en voedingsgedrag op tijd aanleren

Doordat het consultatiebureau een bezoektrouw van meer dan 95% heeft, biedt dit de unieke mogelijkheid om vrijwel alle kinderen met regelmatige interval te zien, en om gezond mond- en voedingsgedrag te introduceren voordat ongezond gedrag al aangeleerd is.

Gebaseerd op de 'Gewoon Gaaf'-methode

De gebruikte methode is gebaseerd op het ‘Gewoon Gaaf’-programma en biedt extra handvatten voor de mondzorgprofessional om het gesprek met ouders van de allerkleinsten aan te gaan.

Nu ook op Instagram

Recent lanceerde Gezonde Peutermonden een eigen Instagramaccount @gezondepeutermonden, om ouders te bereiken met betrouwbare informatie over mondgezondheid van baby’s en peuters.

jeugdigen
kinderen

Recent nieuws

Coronavirus
82 minuten