facebook

Handvatten veilig toepassen lachgas vastgelegd

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Spiegeltje van de tandarts
Een werkgroep van tandartsen, anesthesiologen en arbo-deskundigen heeft de voorwaarden voor het veilig toepassen van lachgas vastgelegd.

Het gebruik van lachgas in de mondzorgpraktijk is in opmars. Het zorgt ervoor dat extreem angstige patienten, of patienten met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zich comfortabeler voelen en beter te behandelen zijn. Het is, mits juist toegepast, een middel dat veilig bij kinderen en volwassenen kan worden gebruikt.

Vanuit de beroepsgroep is veel vraag naar duidelijke handvatten voor het veilig toepassen van lachgas. Er zijn (Europese) richtlijnen, maar die zijn verouderd of niet volledig van toepassing op de Nederlandse situatie. Met de nieuwe handvatten zijn de voorwaarden voor lachgas nu duidelijk omschreven.

De voorwaarden zijn geautoriseerd door de KNMT, ANT, NVM, VBTGG en NVvK.

Een werkgroep van tandartsen, anesthesiologen en arbo-deskundigen, heeft de voorwaarden voor het veilig toepassen van lachgas vastgelegd.

Naar de handvatten lachgas-sedatie

richtlijnen
lachgas

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen