facebook

Hart voor de geschiedenis van de tandheelkunde? Steun de SVTE

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
Tandheelkundig erfgoed
Vind jij het belangrijk om te weten hoe de tandheelkunde zich door de jaren heen ontwikkeld heeft? En dat voorwerpen, objecten en archieven uit het vak behouden en zichtbaar blijven, om nu van te leren of voor toekomstige generaties? Overweeg dan om donateur te worden van de Stichting Vrienden van het Tandheelkundig Erfgoed (SVTE).

Steun voor de nationale collectie tandheelkundig erfgoed

De SVTE ondersteunt onder meer het onderhoud en de uitbreiding van de nationale collectie met tandheelkundige voorwerpen en objecten in het Universiteitsmuseum Utrecht. Vorig jaar nog werden meer dan 100 objecten uit die Utrechtse collectie naar Australië overgevlogen ten behoeve van de tentoonstelling 'Dentistry: Innovation and Education', in het Medical History Museum te Melbourne.

Daarnaast verzorgt de SVTE een permanente historische tentoonstelling in het kantoor van de KNMT, steunt ze het Trefpunt voor Medische Geschiedenis op Urk en stimuleert ze publicaties over de tandheelkundige historie. 

Word ook donateur

De SVTE kan niet bestaan zonder donateurs; er zijn er al bijna 800. Wil je ook meehelpen de tandheelkundige historie levend te houden? Sluit je dan ook aan: donateur worden kan al vanaf 25 euro per jaar. 

Steun de SVTE als donateur

verenigingszaken

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen