facebook

Help mee: ideeën om regeldruk en administratieve lasten te verlagen

2 minuten
Regeldruk
De KNMT verzamelt de binnengekomen tips, vat ze in een actieplan en legt die zo mogelijk voor bij de relevante partijen.
 

Tandartsen en hun team willen in de eerste plaats voor mensen zorgen. Dat daarbij regels gelden is onvermijdelijk voor de kwaliteit en de transparantie van de zorg. Maar er zijn er ook die de arts noch de patiënt verder helpen en die een onnodige belasting vormen. Helpt u mee ze op te sporen?

De KNMT gaat de komende maanden nader in gesprek met het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars over het wegnemen van overbodige regels en formulieren. Het doel is om de regeldruk te verminderen en de administratieve lasten te verlagen – en zo ruimte maken die aan de patiënt besteed kan worden. Om een optimaal beeld te krijgen van welke regels overbodig zijn, of onnodig ingewikkeld, en welke administratieve handelingen tot onzinnig tijdverlies leiden, heeft de KNMT de hulp van haar leden nodig.

  • Kent u overbodige regels van de overheid, zorgverzekeraars en andere partijen of instellingen buiten uw eigen praktijk?
  • Kent u regels die eenvoudiger kunnen zonder aan validiteit in te boeten?
  • Kent u regels waarin verschillende partijen beter samen kunnen optrekken? Bijvoorbeeld door niet elk een eigen uitvraag te doen maar samen data op te halen?


Meld hier uw tips voor verlaging regeldruk en administratieve lasten

De KNMT verzamelt de binnengekomen tips, vat ze in een actieplan en legt die zo mogelijk voor bij de relevante partijen.

Bekijk het initiatief van Zorgverzekeraars Nederland
Bekijk het initiatief van het ministerie van VWS

regeldruk
swija
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen