facebook

Help mee: maak van Nederland het meest hartveilige land van Europa

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
2 minuten
Aed-voor-iedereen-knmt
Van Nederland het meest hartveilige land van Europa maken. Dat is het doel van de initiatiefnemers van de campagne ‘AED voor Iedereen’.

Ze willen dat doel bereiken door met behulp van een kortingsactie zo veel mogelijk bedrijven en instellingen te overtuigen om een vrij toegankelijke Automatische Externe Defibrillatoren (AED) aan te schaffen.

Groei overlevingskans na hartstilstand door burgerhulpverleners en AED's

Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Op tijd reanimeren vergroot de overlevingskans enorm. Door de jaren heen zijn deze kansen enorm verbeterd. In de jaren 90 was de overleving nog 9%, inmiddels is dit bijna 25%. Dit is mede te danken aan de groei van het aantal burgerhulpverleners én de inzet van AED’s.

Veel AED's zijn niet vrij toegankelijk

De eerste 6 minuten zijn cruciaal bij een hartstilstand. De optimale 6-minutenzone bestaat uit voldoende burgerhulpverleners én AED’s. Er zijn 170.000 burgerhulpverleners en 100.000 AED’s. Veel van die AED’s zijn echter niet vrij toegankelijk – bijvoorbeeld omdat ze ergens binnen hangen of beveiligd zijn met een slot of cijfercode.

Voordelig AED-aanbod voor aan de buitenmuur

‘AED  voor Iedereen’ beoogt bij te dragen aan de aanwezigheid van vrij toegankelijke AED’s in elke 6-minutenzone in Nederland. Dat zijn dus AED’s die aan de buitenmuur hangen en geen slot of cijfercode hebben. Ze doet dat door bedrijven en (zorg)instellingen een compleet en voordelig AED-aanbod te doen. Omdat KNMT-partner Crisicom een van de initiatiefnemers is, krijgen KNMT-leden nog eens extra korting.

Waaruit bestaat het AED-aanbod?

  • AED;
  • 24/7 monitoring van de AED op afstand;
  • 4 jaar onderhoud van de AED, met gratis vervanging van batterij en elektroden na een inzet;
  • vrij toegankelijke buitenkast met akoustisch alarmsignaal;
  • verzekering tegen diefstal en vandalisme;
  • training Reanimatie & AED (facultatief)
  • inruilvergoeding voor wie een ‘binnen-AED’ wil vervangen; in de vorm van 2 jaar extra onderhoud

Kosten AED-totaalpakket

De gebruikelijke prijs voor dit pakket is 3.045 euro (excl. btw). De campagneprijs bedraagt 2.435 euro, (excl. btw), KNMT-leden krijgen een extra korting van 90 euro en betalen, inclusief verzending, 2.345 euro (excl. btw).

Meer weten en bestellen

Wilt u meer weten? Of een AED bestellen? Ga naar de website van Crisicom en vermeld bij uw bestelling dat u KNMT-lid bent.

Dit AED-aanbod aan de buitenmuur is een initiatief van Crisicom (KNMT-partner in BHV- en crisismanagementtrainingen) in samenwerking met onder meer zorgverzekeraar Achmea.

Bedrijfshulpverlening (BHV)
veiligheid

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen