facebook

Herhaalde oproep: teken petitie ‘Snoep en fris de schoolkantines uit’

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Frisdrank
De petitie ‘Snoep en fris de schoolkantines uit’ van de stichting Toothcamp heeft nog meer handtekeningen nodig. Tandartsen wordt gevraagd de komende weken aandacht te geven aan de petitie in hun praktijk en deze ook te laten tekenen door patiënten. De benodigde materialen - waaronder de handtekeningenlijst en filmpje – worden hieronder beschikbaar gesteld.

Materialen om te downloaden

Naast de online petitie, die getekend kan worden via  www.stopsnoepenfris.petities.nl, zijn er nu ook handtekeninglijsten beschikbaar die op de balie van een praktijk gelegd kunnen worden zodat bezoekers ze kunnen tekenen. Deze zijn hieronder te downloaden, net als de poster voor de wachtkamer en de presentatie voor het wachtkamerscherm. Verder heeft Toothcamp een actiefilmpje op Youtube geplaatst, waarnaar u kunt linken op uw website en sociale mediakanalen.

Handtekeningenlijst

Poster voor praktijk

Powerpoint wachtkamerscherm

Filmpje op Youtube

 

 

Mondzorgkoepels ondersteunen petitie

Toothcamp startte enkele maanden geleden de petitie waarin ze de Nederlandse regering oproept zich in zetten om de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines te verbieden. Het is slecht voor de mondgezondheid en brengt blijvende schade toe aan het pubergebit met mogelijke gevolgen voor de algehele gezondheid. Scholen hebben een voorbeeldfunctie en kunnen door te stoppen met de verkoop van snoep en frisdrank bijdragen aan een gezonde tienermond, zo staat beschreven in de petitie. De mondzorgkoepels KNMT, ANT en NVM ondersteunen de petitie, die aangeboden gaat worden aan een bewindspersoon van VWS.

De stichting Toothcamp zet zich in voor een goede mondgezondheid van (pre)pubers.

lees hier meer

jeugdigen
ToothCamp

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen