Herregistratie gemist? Regel het snel!

15 maart 2017

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat de KNMT weten dat sommige tandartsen zich niet (op tijd) hebben laten herregistreren en desondanks toch aan de slag zijn als tandarts. Het werken als tandarts zonder BIG-registratie is niet toegestaan. De IGZ zal in voorkomende gevallen de tandarts beboeten.

Heeft u de herregistratie gemist en wilt u wel uw beroep in de volle omvang blijven uitoefenen? Neem dan snel contact op met het BIG-register. Opnieuw inschrijven is mogelijk, op voorwaarde dat u voldoet aan de eisen voor herregistratie.

Herregistratie-eis

Op 1 januari 2017 moesten alle tandartsen die voor 1 januari 2012 in het BIG-register zijn ingeschreven geherregistreerd zijn. Het grootste deel van de beroepsgroep heeft vorig jaar het herregistratieproces succesvol doorlopen. Heeft u, om welke reden dan ook, niet voor 1 januari 2017 een aanvraag ingediend, dan is uw inschrijving in het BIG-register doorgehaald. U bent dan niet langer bevoegd de titel 'tandarts' te gebruiken. Ook kunt u niet langer zelfstandig voorbehouden handelingen uitvoeren en dus ook niet delegeren. De IGZ ziet hierop toe.

Lees meer over: herregistratie

0 reacties op Herregistratie gemist? Regel het snel!