facebook

Herziene KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier vastgesteld

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
1 minuut
Patientendossier
De KNMT heeft de praktijkrichtlijn Patiëntendossier geautoriseerd. Dat betekent dat tandartsen vanaf nu aan de slag kunnen met de implementatie van de richtlijn in de praktijk.

KNMT helpt om met de herziene richtlijn te werken

De wijzigingen die de herziene praktijkrichtlijn Patiëntendossier met zich meebrengt heeft de KNMT voor haar leden omgezet naar een overzicht van verplichte onderdelen, praktische checklists en hulpmiddelen.

Waarom een actualisatie?

De intreding van de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 heeft er voor gezorgd dat de KNMT richtlijn Patiëntendossier uit 2014 niet meer up to date was. De praktijkrichtlijn is nu AVG-proof en voldoet aan de laatste wettelijke eisen en praktijkinzichten.

Richtlijn uit 2014 vervalt

Met de actualisatie van de richtlijn vervalt de ‘oude’ richtlijn Patiëntendossier uit 2014.

Luister naar deze podcast over de wijzigingen van de richtlijn

Wilt u op uw gemak luisteren naar welke veranderingen de herziene richtlijn Patiëntendossier met zich mee brengt? Luister dan naar deze podcast waarin Theo Goedendorp, adviserend tandarts van de KNMT, u bijpraat over de wijzigingen.

Meer informatie en hulpmiddelen voor KNMT-leden

Naar de praktijkrichtlijn Patiëntendossier (pdf)

patientendossiers
praktijkzaken
richtlijnen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen