facebook

Hoe noemt u uw stagiairs en bijbaners?

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Team praktijk tandarts
Veel mondzorgpraktijken bieden studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde de mogelijkheid ervaring op te doen in hun vak, bijvoorbeeld via een stage of als bijbaan. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd signaleert dat daarbij vaak de titels ‘tandarts in opleiding’ of ‘mondhygiënist in opleiding’ worden gebruikt. Dat mag niet. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

Wel toegestaan zijn namelijk aanduidingen als ‘student Tandheelkunde’, ‘student Mondzorgkunde’, ‘stagiair Tandheelkunde’ of ‘stagiair Mondzorgkunde’. Ook mogelijk zijn 'tandheelkundig medewerker' of 'mondzorgkundig medewerker'. De aanduiding 'tandheelkundig medewerker' is ook bruikbaar voor pas afgestudeerde tandartsen die nog wachten op hun BIG-registratie.

Omdat tandarts en mondhygiënist bij wet beschermde titels zijn is het niet toegestaan deze aanduidingen te gebruiken voor medewerkers die nog niet BIG-geregistreerd zijn (tandarts) dan wel geen diploma Mondzorgkunde hebben. Zelfs niet als daarbij wordt vermeld dat diegene nog in opleiding is. Dit is om iedere verwarring bij patiënten te voorkomen.

personeelszaken
stages
studenten
Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen