Hoe noemt u uw stagiairs en bijbaners?

04 april 2018
Team

Veel mondzorgpraktijken bieden studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde de mogelijkheid ervaring op te doen in hun vak, bijvoorbeeld via een stage of als bijbaan. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd signaleert dat daarbij vaak de titels ‘tandarts in opleiding’ of ‘mondhygiënist in opleiding’ worden gebruikt. Dat mag niet. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

Wel toegestaan zijn namelijk aanduidingen als ‘student Tandheelkunde’, ‘student Mondzorgkunde’, ‘stagiair Tandheelkunde’ of ‘stagiair Mondzorgkunde’. Ook mogelijk zijn 'tandheelkundig medewerker' of 'mondzorgkundig medewerker'. De aanduiding 'tandheelkundig medewerker' is ook bruikbaar voor pas afgestudeerde tandartsen die nog wachten op hun BIG-registratie.

Omdat tandarts en mondhygiënist bij wet beschermde titels zijn is het niet toegestaan deze aanduidingen te gebruiken voor medewerkers die nog niet BIG-geregistreerd zijn (tandarts) dan wel geen diploma Mondzorgkunde hebben. Zelfs niet als daarbij wordt vermeld dat diegene nog in opleiding is. Dit is om iedere verwarring bij patiënten te voorkomen.

Total votes: 52

0 reacties op Hoe noemt u uw stagiairs en bijbaners?