facebook

Hulp bij ethische beslissingen voor tandarts

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Tandarts serieus
Staat u wel eens voor een ethisch dilemma in uw tandartspraktijk? Om u hierbij te helpen, heeft de FDI World Dental Federation de handleiding ‘Dental Ethics Manual 2’ opgesteld.

Als uw ervaring geen uitkomst biedt

Tandartsen krijgen in hun praktijk wel eens te maken met ethische kwesties die vragen om het nemen van de juiste beslissing. Veel van deze kwesties kunnen worden opgelost vanuit de ervaring van de tandarts. Als dit niet toereikend is, dan is het handig om praktische tools te hebben om tot ethische beslissingen te komen.

Praktisch opgesteld met theorie, casuïstiek en voorbeelden

In de onlangs uitgebrachte FDI-handleiding ‘Dental Ethics Manual 2’ worden deze tools geboden. De handleiding is erg praktisch opgesteld. In elke hoofdstuk wordt de theorie geïllustreerd met casuïstiek. Ook wordt met voorbeelden aangegeven hoe een ethisch dilemma systematisch kan worden geanalyseerd.

KNMT-voorzitter Wolter Brands werkte mee aan het opstellen van de ethische handleiding van de FDI.

Download de handleiding (pdf)

De KNMT heeft ook een IQual studiepakket over ethische dilemma's in de tandartspraktijk.

ethiek

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen