facebook

IDS 2019 opnieuw in teken van digitalisering

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
IDS
De 38e International Dental Show (IDS), die van 12 tot en met 16 maart plaatsvindt in Keulen, zal voornamelijk in het teken staan van digitalisering. Tijdens een bijeenkomst voor de pers in Bonn, op 23 januari, werd dit thema daarom van verschillende kanten belicht. 

Het thema digitalisering is voor de tweejaarlijkse beurs niet nieuw. Ook in 2017 lag daar de focus. Maar wel op een andere manier, aldus Peter Engel, voorzitter van de Bundeszahnärztekammer. “Digitalisering is een mooi iets dat we niet kunnen stoppen. Maar we moeten kritisch blijven: een tandarts moet altijd in zijn hoofd houden hoe hij het beste resultaat voor zijn patiënten behaalt. Wat zijn musthaves en wat is alleen nice tot have?" vroeg Engel zich af. 

Digitalisering is overal

Ook  Frank A. Schloβe, vice-voorzitter Sales Healthcare bij de Duitse Telekom, benadrukte dat de patiënt – of in zijn branche de klant – altijd centraal moet staan. “Digitalisering is overal en biedt veel mogelijkheden, bijvoorbeeld in de uitwisseling van patiëntgegevens tussen tandartspraktijken en ziekenhuizen. Belangrijk is dat gegevens van de patiënt altijd veilig zijn.”

Ethische kant van digitalisering

Ook de ethische kant van digitalisering kwam aan bod. “Hoe belangrijk ook, digitalisering zal nooit de arts-patiëntrelatie kunnen vervangen”, vindt Engel. “We moeten onthouden dat digitalisering een hulpmiddel is. Persoonlijk contact blijft ontzettend belangrijk.” 
Dominic Kruchen, voorzitter van de vereniging voor Duitse Tandtechnici, is het daarmee eens en predikte voorzichtigheid." Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, we moeten kijken wat het voordeel voor de patiënt is en niet te veel met hypes meegaan”, aldus Kruchen. “Samenwerking wordt steeds belangrijker en kan niet vervangen worden door digitale middelen.”

Grootste dentale beurs ter wereld

Volgens voorzitter Gerald Böse van de Koelnmesse, waar de IDS plaatsvindt, is deze grootste dentale beurs ter wereld  een unieke plek. In 2017 ontvingen 2300 exposanten 155.000 bezoekers uit 165 landen. “Aantallen die dit jaar zullen worden overschreden, terwijl kwaliteit van de beurs daar niet onder leidt”, aldus Böse.

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen