Inbrekers slaan toe in tandartspraktijken

26 september 2019

Een aantal tandartspraktijken in Zuid-Holland is de afgelopen weken slachtoffer geworden van een inbraak. Daarbij is zeer dure en specialistische apparatuur gestolen. Dat meldt de politie-eenheid Den Haag.

Op zaterdag 7 september werden bij een praktijk in Alpen aan den Rijn onder meer twee Cerecs weggenomen. De inbraak vond ’s nachts plaats, de dieven kwamen binnen door een ruit te verwijderen. Een aantal uur later was het raak in Noordwijk. Ook daar werd onder meer een Cerec weggenomen nadat een ruit was verwijderd.

Mogelijk ‘op bestelling’

Volgens de politie lijkt het erop dat het gaat om dezelfde inbrekers die eerst in Alpen en daarna in Noordwijk toesloegen. Gezien de doelgerichtheid waarmee te werk werd gegaan – in beide praktijken werd dezelfde, dure apparatuur gestolen – heeft het er alles van weg dat ‘op bestelling‘ werd gewerkt.

Achter slot en grendel

Desalniettemin kan niet ook worden uitgesloten dat getracht wordt de gestolen apparatuur in Nederland te verkopen. Het is daarom aan te raden de politie in te lichten wanneer aan u uit niet-gebruikelijke hoek een Cerec wordt aangeboden. Ook is het raadzaam het praktijkpand nog eens door te lichten op ‘zwakke plekken’: sloten, ramen et cetera, en daar waar nodig maatregelen te treffen. Het is ook verstandig om, indien mogelijk, dure, makkelijk weg te nemen apparatuur iedere avond achter slot en grendel op te bergen.

Total votes: 26
Lees meer over: praktijkhouders

0 reacties op Inbrekers slaan toe in tandartspraktijken