facebook

Inbrekers slaan toe in tandartspraktijken

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Inbreker
Een aantal tandartspraktijken in Zuid-Holland is de afgelopen weken slachtoffer geworden van een inbraak. Daarbij is zeer dure en specialistische apparatuur gestolen. Dat meldt de politie-eenheid Den Haag.

Op zaterdag 7 september werden bij een praktijk in Alpen aan den Rijn onder meer twee Cerecs weggenomen. De inbraak vond ’s nachts plaats, de dieven kwamen binnen door een ruit te verwijderen. Een aantal uur later was het raak in Noordwijk. Ook daar werd onder meer een Cerec weggenomen nadat een ruit was verwijderd.

Mogelijk ‘op bestelling’

Volgens de politie lijkt het erop dat het gaat om dezelfde inbrekers die eerst in Alpen en daarna in Noordwijk toesloegen. Gezien de doelgerichtheid waarmee te werk werd gegaan – in beide praktijken werd dezelfde, dure apparatuur gestolen – heeft het er alles van weg dat ‘op bestelling‘ werd gewerkt.

Achter slot en grendel

Desalniettemin kan niet ook worden uitgesloten dat getracht wordt de gestolen apparatuur in Nederland te verkopen. Het is daarom aan te raden de politie in te lichten wanneer aan u uit niet-gebruikelijke hoek een Cerec wordt aangeboden. Ook is het raadzaam het praktijkpand nog eens door te lichten op ‘zwakke plekken’: sloten, ramen et cetera, en daar waar nodig maatregelen te treffen. Het is ook verstandig om, indien mogelijk, dure, makkelijk weg te nemen apparatuur iedere avond achter slot en grendel op te bergen.

praktijkhouders

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen