Informeer uw patiënten over zorgverzekeringen in 2017

28 november 2016
Poster met tips voor zorgverzekeringen

Patiënten krijgen vanaf 1 januari 2017 te maken met een aantal veranderingen in de basis- en aanvullende zorgverzekeringen. De KNMT helpt u uw patiënten hierover te informeren.

Een aantal zorgverzekeraars gaat vanaf 1 januari voor het eerst werken met een restitutietarief voor een aantal tandartsbehandelingen in de basisverzekering. Dat wil zeggen dat ze bepaalde behandelingen alleen nog maar voor 100% vergoeden als bezitters van een budget- of naturapolis deze ondergaan bij gecontracteerde tandartsen. Dit is het geval bij klikgebitten (VGZ en Menzis) en kunstgebitten (Menzis). Ook in de dekking van de basisverzekering zelf verandert een aantal zaken, rond fronttandvervanging en klikgebitten.

Ook aanvullende verzekeringen kennen hier en daar grote veranderingen in vergoedingen. Zo heeft zorgverzekeraar De Friesland de vergoeding van beugels geheel uit een van haar aanvullende verzekeringen geschrapt.

De KNMT helpt haar leden om hun patiënten te informeren over (aanvullend) verzekerde mondzorg, zodat zo veel mogelijk patiënten zich bewust zijn van hun keuzes - of de noodzaak zich erin te verdiepen:

Informeer uw patiënten

Alles over mondzorg en verzekeringen in 2017

Vraag de wachtkamer-poster met verzekeringstips aan

0 reacties op Informeer uw patiënten over zorgverzekeringen in 2017