facebook

Inspectie start onderzoek kwaliteit en veiligheid bij ketens

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Handen schudden
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar de sturing op kwaliteit en veiligheid van zorg binnen mondzorgketens, zo heeft ze de KNMT laten weten.

Op basis van aanbevelingen voor bestuurders om te 'sturen op kwaliteit'

Het gaat om een inventariserend onderzoek, ‘Goed bestuur’ getiteld. De inspectie doet het onderzoek op basis van het ‘Kader Goed bestuur’. Dat kader biedt bestuurders aanbevelingen om te sturen op kwaliteit en veiligheid van zorg binnen zorginstellingen. Het is bestemd voor alle organisaties in de zorg.

Geen toets aan IGJ kader maar dialoog erover in gezond vertrouwen

Binnen de (mond)zorg bestaan veel verschillende vormen van bestuurlijke verantwoordelijkheid. Daarom wordt het ‘Kader Goed Bestuur’ in het onderzoek niet als toets gebruikt, maar als start van een dialoog met bestuurders. 

De inspectie stelt in een brief aan de KNMT dat ze in haar onderzoek en in de bijbehorende dialoog uitgaat van gezond vertrouwen.

Kader Goed Bestuur (pdf)

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen