Inzicht in je praktijkresultaten? Gebruik het vernieuwde KNMT Praktijkkostenmodel

Karel Gosselink
1 minuut
Praktijkkostenmodel 2
De KNMT heeft haar praktijkkostenmodel vernieuwd. Het model is vollediger en makkelijker in te vullen. Door het model te doorlopen krijg je inzicht in de te verwachten bedrijfsresultaten van uw huidige en/of toekomstige praktijk.

Ondersteuning bij uitoefening praktijk of beroep

Met het praktijkkostenmodel wil de KNMT haar leden maximaal ondersteunen bij het uitoefenen van uw praktijk of je zelfstandige beroep. Het model geeft inzage in de te verwachten bedrijfsresultaten op basis van de gemiddelde kosten van de praktijkuitoefening en de mogelijk toekomstige opbrengsten. Daarnaast verschaft het model inzicht in de variabelen die van invloed zijn op de kosten en opbrengsten.

Spiegelen met gemiddelde tandartspraktijk

Uitgangspunt voor het model zijn gemiddelden die voor de tandartspraktijken in Nederland gelden en die een benchmark vormen. Door de bandbreedtes bij het invullen te variëren kun je de situatie in jouw eigen praktijk weergeven. Het spiegelen hiervan aan de gemiddelden geeft je inzicht in welke ruimte er is voor honorering van een medewerker, inzicht in de bezetting van de behandelkamers en of de capaciteit van de praktijk voldoende is of juist niet. De tool kan onder andere ook gebruikt worden om de honorering van zzp-tandartsen of tandarts-medewerkers te bepalen.

Naar het KNMT Praktijkkostenmodel