IQual-avonden deze week begonnen

02 november 2016

De eerste twee IQual-studieavonden zitten er al weer op. In Amsterdam en Arnhem deden zo'n 175 geïnteresseerden mee. De avonden horen bij het nieuwe studieprogramma: 'Hoe herken je een verslaving' en gaat over de relatie tussen verslavingen en mondzorg.

Mondzorgprofessionals leren daarnaast hoe je in gesprek gaat met een patiënt als je vermoedt dat er sprake is van een verslaving.

Workshops

Een drank- of drugsverslaafde in de behandelstoel vraagt om een ander aanpak van een tandarts dan een 'gewone' patiënt. Mensen met een verslaving lopen risico op problemen met hun mondgezondheid of hebben die al. Ze hebben bijvoorbeeld tandvleesproblemen, cariës en missen tanden en kiezen. Tijdens de IQual-avonden wordt inzicht gegeven in welke drugs er eigenlijk allemaal zijn. Dat gebeurt door middel van lezingen. En deze keer zijn er ook workshops. Daarin leren deelnemers gesprekstechnieken om de levensstijl van de patiënt te bespreken.

Aanmelden

IQual is de studiegroep van de KNMT. Er zitten zo'n 2.000 tandartsen in die samenkomen in kleine groepen om te sparren over mondzorgthema's. Twee keer per jaar biedt de KNMT een nieuw programma aan, dat bestaat uit een thema-avond en een studiepakket. Meedoen aan één van de avonden over verslavingen en mondzorg?

Aanmelden kan hier

0 reacties op IQual-avonden deze week begonnen