facebook

Jan Poorterman wint Nationale Tandheelkunde Quiz

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
2 minuten
Jan Poorterman
Jan Poorterman, tandarts in Amsterdam en docent aan ACTA, is vrijdag 2 november door het winnen van ‘De Nationale Tandheelkunde Quiz’ bekroond tot de ‘Slimste tandarts van Nederland’. De tandheelkundefaculteit Nijmegen, onder leiding van teamcaptain dr. Ralph Voorsmit, wist de titel ‘Slimste faculteit van Nederland’ binnen te slepen.

Viering van 125-jarig bestaan NTvT

Er kwamen zo’n 450 tandartsen, mondhygiënisten en tandheelkundestudenten naar het feestelijke evenement in Studio 21 te Hilversum om het 125-jarig bestaan van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTvT) te vieren. De KNMT was als hoofdsponsor bij het congres met een stand aanwezig. De Slimste Mens-quizmaster Philip Freriks presenteerde de quiz, die bestond uit drie rondes: verleden, heden en toekomst van de tandheelkunde. Vaste commentator Maarten van Rossem werd dit keer vervangen door een jury die bestond uit Jack Plooij, Tijmen Hiep, Marjolein Oomens en NTvT-hoofdredacteur Casper Bots. De vragenrondes werden afgewisseld met informatieve DentTalks van Reina de Raat, Paul de Kok en Joerd van der Meer.

Fanatieke faculteiten streden tegen elkaar

In de quiz streden de tandheelkundefaculteiten van Amsterdam, Nijmegen, Groningen en de voormalige faculteit van Utrecht tegen elkaar. Deelnemers beantwoordden de vragen via hun smartphone. De tandartsen van elke faculteit die de meeste vragen goed hadden, kwamen in de finaleronde tegenover elkaar te staan. Daarvan bleven er twee over. Zij moesten tot slot inschatten hoeveel patiënten er vorig jaar op woensdag de tandarts bezochten. Jan Poorterman zat er het dichts bij en ging er met de winst, een bronzen uil op sokkel, vandoor. 

Feest

De dag eindigde met een feest met walking dinner, waarbij de dj voor een feestelijke sfeer zorgde en de voetjes van de vloer gingen. Bij de stand van de KNMT kon men in de photobooth foto’s laten maken in de stijl van ‘De Slimste Mens/tandarts’ en bij Edin konden tandartsen voelen hoe het is om een raceauto te besturen. 

 

 

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen