facebook

Kamer nog niet klaar met taakherschikking

Profile picture for user Franc
Franc
van der
Vlugt
1 minuut
Taakherschikking
De Tweede Kamer grijpt nog een laatste keer de kans om zich uit te spreken over de taakherschikking in de mondzorg. Tijdens de afgelopen procedurevergadering van woensdag 5 december hebben zowel het CDA als de SP aangegeven moties in te willen dienen over de plannen van minister Bruins om mondhygiënisten zelfstandig te laten boren. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de moties worden ingediend.

In opmaat naar de vergadering van woensdag heeft de KNMT via een brief en persoonlijk contact met Kamerleden nogmaals gewezen op de risico’s van dit experiment. Daarbij zijn we specifiek ingegaan op de onduidelijkheid rond de primaire caviteiten en het feit dat de minister de uitkomsten van het onderzoek door het Capaciteitsorgaan niet wil afwachten en daardoor de feitelijke onderbouwing voor zijn experiment mist. 

Wolter Brands, voorzitter van de KNMT: “Ik ben blij dat de Tweede Kamer Kamer het experiment zorgvuldig behandelt en heeft gevraagd om moties in te mogen dienen als laatste stap in dit parlementaire proces.” 

Lees ook: 'Geen nieuwe argumenten van Bruins op Kamervragen taakherschikking'

taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen