facebook

Kamervragen SP over capaciteitsonderzoek mondzorg

Hans
Scholten
2 minuten
Tweede kamer stoelen
SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft Kamervragen gesteld aan de ministers voor Medische Zorg en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de capaciteit in de mondzorg. Hij deed dat naar aanleiding van de brief van minister Bruins over het door bureau Panteia uitgevoerde onderzoek naar de benodigde capaciteit aan zorgverleners in de mondzorg.

De KNMT vraagt zich met Van Gerven af waarom de minister opnieuw onderzoek wil laten uitvoeren en waarom hij niet snel start met het uitbreiden van het aantal opleidingsplaatsen voor tandartsen. Dat is hem immers onder andere al drie keer op basis van onafhankelijk onderzoek geadviseerd.

Dit zijn de vragen die Van Gerven heeft gesteld:

1
Waarom kiest u ervoor het Capaciteitsorgaan weer een onderzoek te laten doen naar de capaciteit in de mondzorg, aangezien dit orgaan zich toch al eerder over dit vraagstuk heeft gebogen waarbij vaststaat dat de opleidingscapaciteit fors omhoog moet om aan de toekomstige vraag aan tandartsen te voldoen? Is dit extra onderzoek bedoeld als een vertragingstechniek? Zo nee, waarom niet?
 
2
Kunt u toelichten waarom drie opvolgende onderzoeksrapporten die aantonen dat de capaciteit in de mondzorg omhoog moet u niet overtuigen? Hoeveel heeft de uitvoering van de vier onderzoeken naar de capaciteit in de mondzorg straks in totaal gekost?
 
3
Hoelang wordt het besluit over het al dan niet verhogen van de capaciteit in de mondzorg met het nieuwe onderzoek uitgesteld? Wanneer kan precies en eindelijk duidelijkheid worden verwacht?
 
4
Bent u bereid om hangende het nieuwe onderzoek naar de capaciteit in de mondzorg in ieder geval alvast de opleidingscapaciteit in de mondzorg te verhogen naar 300 per jaar om zo minstens het evenwicht tussen nieuwe en vertrekkende tandartsen te herstellen?
 
5
Moet er een extra master-opleiding in een nieuwe stad gecreëerd worden omdat de opleidingen tijd nodig zullen hebben om de capaciteit te verruimen?

Naar de Kamervragen over het capaciteitsonderzoek

taakherschikking
tandartsentekort

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen