Kandidaten nieuw KNMT hoofdbestuur bekend

12 mei 2016

De beoogde nieuwe bestuurders van de KNMT zijn bekend. Op de algemene vergadering 23 juni worden de vier ter benoeming voorgedragen door het hoofdbestuur. De kandidaat-hoofdbestuursleden zijn Wolter Brands (voorzitter), Henk Donker (penningmeester), Richard Kohsiek (lid) en Dedan Schmidt (lid).

De vier moeten op de 200e Algemene Vergadering (AV) van donderdag 23 juni door de leden definitief benoemd worden. Daarvoor moet eerst nog een statutenwijziging geaccordeerd worden, die mogelijk maakt dat een niet-tandarts plaatsneemt in het hoofdbestuur van de vereniging.

Lees meer over de Algemene Vergadering

Over de kandidaat-bestuursleden

Wolter Brands

Studeerde tandheelkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd in het gezondheidsrecht. Hij is werkzaam als algemeen practicus, aanvankelijk als solist en later als maat in een groepspraktijk in Vaassen. Ook is hij rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland. Brands was onder meer voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap, president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS) en hoofddocent aan het Radboudumc. Hij verzorgt commentaren over klacht- en tuchtrecht voor het Nederlands Tandartsenblad en is hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde.

Henk Donker

Studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en is algemeen practicus in Hengelo (Gelderland). Hij was onder andere voorzitter van de afdeling Oost-Gelderland van de NMT, penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkunde, penningmeester van de Vereniging VvAA, commissaris van de VvAA Groep en vicevoorzitter van de Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandarts-specialisten. Op dit moment is Donker penningmeester van de Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed en Treasurer van het International College of Dentists European Section.

Richard Kohsiek

Studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is praktijkeigenaar van Kohdent Mondzorg in Bunschoten-Spakenburg. Hij was onder meer lid van de projectgroep Register Preventieassistenten, lid van de commissie Opleidingen en lid van de commissie Structuur & Financiering. Kohsiek is voorzitter van de afdeling Midden-Nederland, lid van het Vertegenwoordigend College en maakt deel uit van de commissie structuur die in het kader van KNMT 2.0 werkt aan een nieuwe vereniging.

Dedan Schmidt

Studeerde bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam en de Rijksuniversiteit Leiden. Is organisatieadviseur en interim manager, en richt zich op strategie, verandering, verbinding en innovatie van belangenbehartigende, maatschappelijke organisaties. Is onder meer werkzaam als interim directeur voor belangenorganisaties voor Boer&Croon en heeft als consultant bij Berenschot ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en adviseren van belangenorganisaties en verenigingen. Schmidt heeft diverse publicaties uitgebracht over verenigingsmanagement en brancheorganisaties.

Lees CV Wolter Brands

Lees CV Henk Donker

Lees CV Richard Kohsiek

Lees CV Dedan Schmidt

Bekijk de video waarin de kandidaten zich voorstellen:

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Een korte introductie van de 4 kandidaten staat ook in KNMT Actueel, de verenigingsbijlage in het Nt:

0 reacties op Kandidaten nieuw KNMT hoofdbestuur bekend