facebook

KIMO gestart met ontwikkeling richtlijnen ouderen en jeugdigen

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Logo-kimo-kennisinstituut-mondzorg 728x400
Het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) is gestart met de ontwikkeling van een praktische richtlijn voor de behandeling van wortelcariës bij kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen. Ook werkt KIMO aan herziening van de richtlijn mondzorg voor jeugdigen.

De ontwikkeling van richtlijnen gebeurt in zogenaamde richtlijnontwikkelcommissies (ROC). Hoogleraar Cees de Baat is voorzitter van de ROC Wortelcariës bij (kwetsbare en zorgafhankelijke) ouderen en emeritus hoogleraar preventieve tandheelkunde Cor van Loveren leidt de ROC Mondzorg voor jeugdigen.

De nieuwe richtlijn voor kwetsbare ouderen zal zich niet alleen richten op de behandeling van wortelcariës maar ook op het voorkomen ervan. De richtlijn voor de jeugd kijkt onder andere naar de vraag wanneer je als tandarts begint met het maken van röntgenfoto’s.

De ouderenrichtlijn is naar verwachting in 2019 klaar, van de richtlijn voor jeugdigen wordt nog dit jaar een eerste module opgeleverd.

Meer informatie over de 2 richtlijnen

Cees de Baat: 'Oudere patiënten verdwijnen uit beeld’

Cor van Loveren: ‘Mondzorg voor jeugdigen is hart tandheelkunde’

jeugdigen
kinderen
Kennis Instituut Mondzorg (KIMO)
ouderen
richtlijnen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen