facebook

KNMT 2.0: effectiever, efficiënter, dichterbij

Hans Scholten
3 minuten
Bruggen bouwen
Onder de noemer KNMT 2.0 werkt de KNMT aan een herziening van zowel de verenigingsstructuur als de bestuurscultuur van de beroepsorganisatie. Speerpunten: efficiënter besturen, effectiever besluiten, dichter bij de leden staan.

De KNMT is in transitie. Voor het eerst in lange tijd en niet zonder reden. Tien jaar geleden onderging de beroepsorganisatie haar laatste structuurwijziging. De vereniging ging van 34 naar 14 afdelingen, de Algemene Vergadering (AV) vond niet langer twee maar één keer per jaar plaats en een aantal bevoegdheden werd door de AV gemandateerd aan het vertegenwoordigend college.

Onduidelijke rolverdeling

Deze herziening van de verenigingsstructuur leverde de eerste jaren voordelen op. Er ontstond meer ruimte voor het hoofdbestuur (HB) om efficiënter te kunnen besturen en het vertegenwoordigend college (VC) werd als adviserend orgaan directer betrokken bij het bepalen van het beleid. In de loop der jaren is de rolverdeling tussen HB en VC echter vervaagd. Het onderscheid in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden is onhelder geworden. Dat leidde tot trage, soms onduidelijke besluitvorming en een gebrek aan slagkracht.

Veranderd speelveld

Onduidelijkheid in de aansturing van de vereniging is niet de enige reden voor verandering. Ook het maatschappelijke en politieke speelveld zijn sterk veranderd. Transparantie, professionaliteit en marktwerking zijn leidende begrippen geworden. Duidelijkheid over het medisch handelen, het tonen van medisch leiderschap en optimale toegang van patiënten tot informatie zijn in dit verband cruciale thema’s. Thema’s die door de KNMT adequaat het hoofd moeten worden geboden.

Gevarieerde achterban

Ook de samenstelling van het ledenbestand verandert in rap tempo. Naast de praktijkhoudende algemeen practicus is een snel groeiend deel van de leden werkzaam als zelfstandige zonder eigen praktijk (ZZP-er), zijn tandartsen werkzaam in teamverband of aangesloten bij een keten, zijn er meer buitenlandse tandartsen in Nederland werkzaam en neemt het aantal gedifferentieerde tandartsen toe. Het verenigen van een meer en meer diverse achterban en het kunnen behartigen van alle verschillende, en soms ook tegengestelde, belangen stelt andere eisen aan de inrichting en besturing van de vereniging.

Kleine schaal

Voor de KNMT is het betrekken van de leden en het horen van hun mening van essentieel belang. Informatie wordt vooral online, per nieuwsbrief en via de website, gegeven maar elkaar ontmoeten blijft voor leden een waardevol onderdeel van het lidmaatschap. Collegiale contacten vinden vooral in klein verband plaats. Op lokale schaal, in kringen en waarneemgroepen, of langs de lijn van de inhoud, zoals de IQual-groepen. De afdeling wordt vaak minder als logische eenheid voor collegiale ontmoeting en uitwisseling ervaren. Ook dat vraagt om het heroverwegen van de verenigingsstructuur.

Inbreng leden

KNMT 2.0 is een intensief proces met een ambitieus tijdpad. Op de AV van 23 juni 2016 worden namelijk de contouren van de nieuwe vereniging geschetst. En dat niet alleen, per die datum treedt ook een nieuw hoofdbestuur aan. Dit vraagt veel van alle direct betrokkenen. En het vraagt ook wat van de leden. Hun mening is cruciaal voor de te kiezen richting. De KNMT beschikt op basis van haar peilstations en ledenconsultaties weliswaar over veel relevante gegevens, toch willen hoofdbestuur en vertegenwoordigend college de leden de komende tijd extra consulteren om de juiste koers te kunnen bepalen. Leden kunnen de komende maanden dan ook rekenen op extra inspraakmomenten zoals enquêtes en peilingen.