facebook

KNMT bij FDI-jaarvergadering in San Francisco

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Henk fdi
Een delegatie van de KNMT was begin september aanwezig bij de jaarvergadering van de wereld tandartsenorganisatie FDI in San Francisco. KNMT-bestuurslid Henk Donker bracht er verslag uit als voorzitter van de Budget Reference Committee, dat adviseert over het FDI-budget voor 2020.

Best bezocht tandheelkundig evenement

De FDI-jaarvergadering viel samen met het World Dental Congress, dat mede door de American Dental Association (ADA) was georganiseerd en met meer dan 30.000 bezoekers een van de best bezochte tandheelkundige evenementen in de geschiedenis was.

Henk Donker voorzitter Budget Reference Committee

Tijdens de algemene vergadering van de FDI in San Francisco werd Prof. Ihsane Ben Yahya uit Marokko gekozen tot de nieuwe president-elect, een functie die na twee jaar automatisch leidt tot het presidentschap van de vereniging. Dr. Gerhard Seeberger  - in 2017 gekozen tot president-elect - werd geïnstalleerd als nieuwe FDI-president.

Ten behoeve van het huishoudelijk gedeelte van de algemene vergadering werd een Budget Reference Committee ingesteld met KNMT-bestuurslid Henk Donker als voorzitter. Hij bracht namens deze commissie verslag uit aan de General Meeting van de FDI.

FDI neemt acht policy statements aan

Verder nam de algemene vergadering acht policy statements aan, onder meer over de toegang tot tandheelkundige zorg voor kwetsbare groepen, antibiotica, infectie preventie en permanente educatie via eLearning. Deze statements zijn in te zien op de website van de FDI.

Ook aandacht voor ouder wordende patiënt

Eveneens waren er enkele bijeenkomsten van de European Regional Organization (ERO), de Europese tak van de FDI. De KNMT participeert in de ERO-werkgroep ‘aging population’, die werkt aan een Europees standpunt over de ouder wordende patiënt.

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen