facebook

KNMT blij met politieke actie om meer kinderen naar de tandarts te krijgen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Kindtandarts
De KNMT is blij dat de Tweede Kamer vandaag heeft ingestemd met een motie van D66 en CDA waarin minister Bruins wordt opgeroepen actie te ondernemen om meer kinderen naar de tandarts te krijgen. Ook denkt ze hierover graag mee met de minister.

Motie geeft aandacht aan belang van goede mondzorg voor kinderen en jongeren

In de motie van Tweede Kamerleden Rens Raemakers (D66) en Joba van den Berg (CDA) wordt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg opgeroepen via aanvullende activiteiten en communicatie aandacht te genereren voor het belang van goede mondzorg voor kinderen en het feit dat tandartsbezoek voor kinderen wordt vergoed uit de basisverzekering.

KNMT denkt graag mee met minister over acties om kinderen te bereiken

De KNMT kan zich goed vinden in de strekking van de motie. Het sluit aan bij haar beleid om specifieke maatregelen te nemen om zoveel mogelijk kinderen te bereiken. De beroepsorganisatie denkt dan ook graag met de minister mee over het ontwikkelen van activiteiten.  

Bruins gaf al eerder enkele voorbeelden van gerichte acties om kinderen naar de tandarts te krijgen, zoals ouders aanspreken via het consultatiebureau, het apart benaderen van kinderen in achterstandssituaties en het aanspreken van tieners zelf in plaats van hun ouders.

KNMT werkt mee aan verbetering van het jeugdgebit

De KNMT steunt momenteel meerdere projecten om het tandartsbezoek en de mondgezondheid van de jeugd te bevorderen. Voorbeelden hiervan zijn Gewoon Gaaf, Hou je Mond Gezond, GigaGaaf en Toothcamp.

Daarnaast werkt de KNMT met andere veldpartijen in een traject van het Zorginstituut Nederland (ZiN) aan verbetering van het jeugdgebit, waarbij ook de publieke gezondheid betrokken is. Volgens de beroepsorganisatie kunnen niet alleen mondzorgprofessionals maar ook GGD's of andere eerstelijnszorgverleners een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de mondgezondheid voor de jeugd.  

Lees ook: DSW krijgt kinderen naar de tandarts

jeugdigen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen