KNMT-collectiviteitskorting op uw zorgverzekering: iets voor u?

26 november 2019
Wat kiest u?

Heeft u zich al georiënteerd op uw zorgverzekering voor 2020? De KNMT heeft collectieve zorgverzekeringen afgesloten met AON en VvAA. Daarmee krijgt u 5% korting op de premie voor de basisverzekering en minstens 10% korting op aanvullende verzekeringen.

Bij AON kunt u kiezen voor een natura- of restitutiepolis. Bij een naturapolis krijgt u alleen de volledige vergoeding als u kiest voor een zorgverlener met wie de verzekeraar een contract heeft. Bij een restitutiepolis kunt u altijd zelf uw zorgverlener kiezen. De zorgverzekering van VvAA (uitgevoerd door ONVZ) is een restitutiepolis.

Lagere collectiviteitskortingen, hogere premies

De collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering is lager dan vorige jaren. Dat komt omdat het wettelijk niet langer is toegestaan hogere kortingen dan 5% te geven. Als gevolg van de verlaging van de korting is vrijwel iedereen met een collectieve zorgverzekering in 2020 duurder uit dan dit jaar. Zowel via AON als via VvAA krijgt u dus wel nog altijd de maximaal toegestane korting.

Huidige verzekerden hebben nieuwe polis ontvangen

Huidige verzekerden hebben van AON en VvAA inmiddels een nieuwe polis ontvangen. Hoewel het een collectiviteit betreft, krijgt iedere verzekerde een eigen individueel voorstel van de verzekeraar. De premie is immers gebaseerd op uw eigen keuzes, zoals pakketten, eigen risico etc..

De KNMT heeft over AON van een aantal leden klachten gekregen over gebrekkige en verwarrende communicatie, vanwege de wisseling van een aantal merknamen, zoals de omzetting van de IAK-verzekering naar de AON-verzekering. De KNMT heeft AON daarop aangesproken en die heeft beterschap beloofd. In de correspondentie die u over de AON zorgverzekering ontvangt, kunt u de naam One Writing tegenkomen. Zij maken onderdeel uit van Aon. Aon heeft de zorgverzekering ondergebracht bij IptiQ. Ook deze naam kunt u dus in de correspondentie tegenkomen.

Meer informatie via AON of VvAA

Wilt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering via de KNMT? Of heeft u vragen over de premies en pakketten? Neem dan contact op met AON of VvAA.

Total votes: 17

0 reacties op KNMT-collectiviteitskorting op uw zorgverzekering: iets voor u?