facebook

KNMT doneert 500 Wiwi Wit-boekjes aan Voedselbank

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
1 minuut
Voedselbank
De KNMT heeft 500 exemplaren van het kinderboek ‘WiWi Wit - het leven van een kindertand’ gedoneerd aan de Voedselbank. Het servicecentrum in Houten, dat alle Voedselbanken in Nederland coördineert, nam de boekjes enthousiast in ontvangst en gaat ze verspreiden door het land.

Bijna 3.000 KNMT-leden bestelden al eerder een gratis exemplaar toen het boekje gelanceerd werd, en ook een aantal scholen heeft het van de KNMT cadeau gekregen. De resterende boekjes zijn nu gedoneerd aan de Voedselbank. De ANT doneerde ook al aan dit goede doel. 

Boekje als Sinterklaascadeau voor kinderen 

Er zijn al verschillende Voedselbanken die interesse toonden in de boekjes, bijvoorbeeld om ze cadeau te doen aan kinderen met Sinterklaas.  

Uitgebracht met steun van de mondzorgkoepels

‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ behoort tot de serie Gouden Boekjes en werd in 2017 gepresenteerd. Het boekje is een initiatief van Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot. Het is geschreven en geïllustreerd door Marion Bloem. De mondzorgkoepels KNMT, ANT en NVM ondersteunden het initiatief.

Optimale mondverzorging van jongs af aan stimuleren

In ‘Wiwi Wit – het leven van een kindertand’ raken kinderen van 4-8 jaar, de doelgroep waarin een optimale mondverzorging van jongs af aan dient te worden gestimuleerd, op een leuke manier vertrouwd met tandarts en mondhygiënist en wordt vooral het belang van napoetsen benadrukt.
 

 

jeugdigen
kinderen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen