facebook

KNMT in actie voor mondgezondheid diabetici

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
diabetes
Diabetes is de meest voorkomende ziekte in Nederland. Ruim 1 miljoen Nederlanders heeft er last van. En zo’n 250.000 mensen hebben diabetes maar weten het nog niet. Juist diabetici verdienen speciale aandacht van de tandarts: ze lopen namelijk meer risico op gaatjes, infecties, droge mond en tandvleesontsteking. Reden genoeg voor de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, om in actie te komen voor de mondgezondheid van diabetici.

Afgelopen najaar hebben honderden tandartsen in heel Nederland zich via (IQual-)studiegroepen in het onderwerp diabetes verdiept. Ook was er een webinar over de ziekte en de relatie met mondgezondheid. Een dezer dagen zet de vereniging de volgende stap met het uitbrengen van een speciale diabetesfolder voor het mondzorgteam:

 

 

Voor tandartsen is een belangrijke rol weggelegd in het juist behandelen en op tijd signaleren van ziekten die zich (ook) in de mond kunnen manifesteren, zoals diabetes. De tandarts ziet immers vrijwel al zijn patiënten jaarlijks. Dat geeft hem de mogelijkheid tijdig problemen in de mond te signaleren en door te verwijzen. Zo kunnen gezondheidsproblemen in potentie eerder worden aangepakt. Dat levert gezondheidswinst voor de patiënt op, en tegelijkertijd een bijdrage aan het beheersen van de kosten in de zorg.

De KNMT start vrijdag 18 maart, op Nationale Diabetes Dag, met een campagne van Allesoverhetgebit.nl om ook diabetespatiënten te helpen de extra risico’s die de ziekte vormt voor de mondgezondheid zo veel mogelijk te beperken. Alle bij de KNMT aangesloten tandartsen ontvangen die dag bij het Nt een speciale wachtkamerposter. Ook Wereld Mondgezondheidsdag, zondag 20 maart, staat in het teken van diabetes en een gezonde mond.

Kijk voor meer informatie op www.knmt.nl/diabetes.

diabetes mellitus

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen