facebook

KNMT-leden kunnen investeren in tandenborstel van de toekomst

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Dental robotics 2
KNMT-leden krijgen exclusief de mogelijkheid te investeren in de ontwikkeling van de ‘aanpasbare’  tandenborstel, speciaal voor de ouderenzorg. Dit maakte de Delftse startup Dental Robotics – ontwikkelaar van de borstel -  bekend op een investeerdersavond bij de KNMT op 30 september.

Automatische borstel die in 30 seconden poetst

Zo’n twintig geïnteresseerde tandartsen waren naar de bijeenkomst in Utrecht gekomen om kennis te maken met de automatische tandenborstel die in 30 seconden een gebit kan poetsen zonder dat de gebruiker poetsbewegingen hoeft te maken. Ook konden ze de borstel ter plekke uitproberen.

Succesvolle pilot in Friese verzorgingsinstelling

De borstel is een idee van Joppe van Dijk, die erop afstudeerde aan de TU Delft en daarna besloot om het als startup Dental Robotics verder te ontwikkelen. Momenteel werkt hij met een team van zo’n twaalf man aan de doorontwikkeling van de borstel speciaal voor kwetsbare ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Inmiddels is er een succesvolle pilot geweest met 13 borstels in verzorgingsinstelling Patyna in Friesland, die onlangs besloot er 300 aan te schaffen.

Goede acceptatie bij mensen met dementie

Het is gebleken dat de mondverzorging met de automatische tandenborstel eenvoudig kan worden uitgevoerd door de oudere zelf of door een verzorgende. Met name bij mensen met dementie wordt het poetsen met de nieuwe borstel goed geaccepteerd, aldus Daan Domhof, commercieel directeur van Dental Robotics.

KNMT-leden kunnen investeren in Dental Robotics

Om de borstel verder te ontwikkelen heeft het bedrijf een half miljoen euro nodig. Om dit geld te verzamelen, krijgen KNMT-leden exclusief de kans om te investeren in het bedrijf. Er wordt hiervoor een minimale inleg van 10.000 euro gevraagd in de vorm van een converteerbare lening.

Tot 7 oktober kan men zich aanmelden

De eerste KNMT-leden hebben zich inmiddels aangemeld als investeerder. Tot 7 oktober hebben leden de kans zich aan te melden via de website van Dental Robotics. Door tandartsen aan het bedrijf te binden, wil de startup een netwerk van kennis en ervaring om zich heen verzamelen, om zo de borstel nog beter te kunnen doorontwikkelen.

KNMT: tandartsen moeten zelf oordelen

KNMT-voorzitter Wolter Brands liet tijdens de bijeenkomst weten dat de KNMT enthousiast is over het nieuwe product, maar dat het aan tandartsen zelf is om te beoordelen of ze hierin willen investeren. Daarover kan de vereniging niet adviseren.

Lees meer over Dental Robotics: Mondzorg voor ouderen gaat hightech

 

ouderen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen