facebook

KNMT pleit voor handhaving subsidieregeling tandartsassistent

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Tandartsassistent
De tegemoetkoming voor tandarts-praktijkhouders voor het begeleiden van mbo-studenten die de opleiding tandartsassistent volgen, moet ook na 2019 behouden blijven. Dit bepleit KNMT-voorzitter Wolter Brands in een interview met Dental Tribune over het dringend gewenste mbo-diploma voor tandartsassistenten.

Recent heeft het kabinet besloten de Subsidieregeling praktijkleren voor 2019 te handhaven maar het is nog maar de vraag of dat ook in de komende jaren het geval is. Dit wordt komende Prinsjesdag bekendgemaakt.

Via de Subsidieregeling praktijkleren kunnen tandartsen subsidie aanvragen wanneer zij een tandartsassistente die aan het mbo zijn opleiding volgt in dienst nemen en begeleiden.  

Opleidingsniveau inzichtelijk en transparant

De KNMT is sterk voorstander van mbo-opgeleide tandartsassistenten. Zorg verlenen doe je samen, aldus de KNMT-voorzitter, dus is het van belang dat het opleidingsniveau van het gehele team voor de patiënt inzichtelijk en transparant is.

Tandarts speelt ook zelf een rol

Dat ook de beroepsgroep zelf een rol speelt in het voorzien in goed opgeleide tandartsassistenten realiseert de beroepsorganisatie zich. Om het tekort aan geschikte stageplaatsen tegen te gaan, heeft de KNMT onlangs een oproep gedaan aan praktijken om meer opleidingsplekken voor BBL-studenten te creëren. De subsidie biedt tandartsen een tegemoetkoming voor hun de investering in en begeleiding van mbo-opgeleide tandartsassistenten.

Meer informatie?

Alles over de mbo-opgeleide tandartsassistent

Informatie over de subsidieregeling Praktijkleren 

Lees bij Dental Tribune: 'Mbo-diploma binnenkort voor iedere tandartsassistent verplicht. Of niet?'

tandartsassistenten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen