facebook

KNMT PrikPunt nu voor alle praktijkhoudende leden en hun medewerkers

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
Prikaccident
Sinds 1 januari 2019 is KNMT PrikPunt via de nieuwe praktijkmodule inbegrepen in het KNMT-lidmaatschap van tandarts-praktijkhouders. Leden die KNMT PrikPunt in hun praktijk implementeren, voldoen op dit onderdeel aan de Arbeidsomstandighedenwet en zijn ervan verzekerd dat zij en hun team na een prikincident de juiste hulp krijgen.

Wie tijdens het werk wordt geconfronteerd met een prik-, snij-, bijt-, krab- of spataccident, loopt altijd het risico op besmetting met een vervelende ziekte. Het is daarom belangrijk na zo’n accident onmiddellijk contact op te nemen met KNMT PrikPunt, een samenwerkingsproduct van de KNMT en VaccinatieZorg.

PrikPunt is 24/7 telefonisch bereikbaar

Deskundigen van PrikPunt zijn 24/7 telefonisch bereikbaar op (088) 774 54 63 om te bepalen of er kans is op besmetting. Als er een vervolgbehandeling nodig blijkt te zijn, vergoedt de KNMT de kosten daarvan. Dit geldt voor alle medewerkers, ook zzp’ers die in de praktijk werken.

Belangrijk informatie via stickers en stappenkaart met alle medewerkers te delen

Binnenkort ontvangen alle tandarts-praktijkhouders die bij de KNMT zijn aangesloten en als zodanig de praktijkmodule afnemen PrikPunt-stickers en een stappenkaart met alle te volgen stappen na een prikaccident. Het is belangrijk dat de informatie hierop met alle medewerkers wordt gedeeld.

Download de KNMT Prikpunt-app

Ook wordt geadviseerd procedures rondom accidenten te bespreken en vast te leggen. Daarvoor kan het stappenplan Prikaccidenten worden gebruikt. Hier kan ook de KNMT PrikPunt-app worden gedownload, zodat het telefoonnummer van KNMT PrikPunt altijd direct beschikbaar is.

Bestel kosteloos extra kaarten en stickers

Vragen over KNMT PrikPunt: ls@knmt.nl, (030) 607 63 80. Hier kunnen ook kosteloos extra kaarten en stickers worden besteld.

ledenvoordelen
prikaccidenten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen