facebook

KNMT steunt voorstel rookvrije schoolterreinen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Roken
Als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij, steunt de KNMT de nieuwe regelgeving die ervoor moet zorgen dat vanaf augustus 2020 een rookverbod gaat gelden voor schoolterreinen.

Rookverbod voor alle onderwijsinstellingen

Al jarenlang geldt er een rookverbod in schoolgebouwen. De bedoeling van de nieuwe regelgeving is dat ook de buitenruimte van scholen rookvrij wordt. Veel onderwijsinstellingen hebben deze stap zelf al gezet. Toch mag er op een groot aantal schoolterreinen nog steeds gerookt worden. Met het voorstel dat momenteel door het ministerie van VWS wordt uitgewerkt, komt daar een einde aan. Het nieuwe rookverbod moet per 1 augustus 2020 gaan gelden voor alle onderwijsinstellingen, van primair onderwijs tot wetenschappelijk onderwijs.

KNMT reageert op internetconsultatie van het ministerie van VWS

De KNMT heeft recentelijk – samen met andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij - in een internetconsultatie van het ministerie van VWS aangegeven de voorgenomen regelgeving te steunen. Volgens de alliantie-partners zijn rookvrije schoolterreinen een belangrijke stap om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Ook is het goed dat het verbod 24/7 gaat gelden voor het gehele schoolterrein en voor alle typen onderwijsinstellingen, aldus de ondersteuners.

Tandartsen zien gevolgen tabak ook in de mond

De KNMT is van mening dat roken ontmoedigd moet worden vanuit het oogpunt van de mondgezondheid. Tandartsen zien dagelijks bij rokende patiënten de nare gevolgen van tabak. Roken leidt tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is verantwoordelijk voor 75 procent van de gevallen van mond- en keelkanker.

Ministerie van VWS werkt aan wet- en regelgeving

Met de internetconsultatie worden belanghebbenden en geïnteresseerden in staat gesteld hun mening te geven over het beleidsvoorstel over rookvrije schoolterreinen. Na afloop van de consultatie analyseert het ministerie van VWS welke input is binnengekomen en hoe deze wordt verwerkt in de uiteindelijke wet- en regelgeving.

KNMT steunt historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

roken

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen